• Dolor crònic

Dolor crònic

Utilitats de l'acupuntura

El dolor crònic habitualment és el resultat d’un desequilibri energètic al qual no hem dedicat prou atenció. O potser no hem trobat la solució. Massa feina i poc descans són un exemple recurrent.

Sense voler posar una etiqueta a les molèsties continuades, la valoració energètica dels símptomes ens ha d’explicar com s’ha arribat fins aquí. No es tracta de posar el nom a una malaltia sinó entendre què ens vol dir.

La nostra feina té dos vessants:

  • Valorar el dolor com un senyal que ens informa del desequilibri que pateix el cos i d’allò que necessita.
  • Explicar el perquè del dolor crònic, d’on neix (hàbits d’alimentació, d’activitat física o de descans, etc.). Un cop que en coneixem la causa, donem pautes per sortir-nos-en.

L’acupuntura es transforma en una teràpia global, que tracta de reduir les molèsties i fer responsable a la persona del seu estat energètic. I és que pacient i terapeuta van sempre de la mà, especialment en els tractaments de les cronicitats. Cal paciència, confiança i compromís per ambdues parts.

La informació que anem donant sobre el procés de millora és una peça imprescindible. Preveure què passarà dóna confiança, com ara entendre perquè un dolor desapareix i altres s’accentuen o no canvien. Tot té un perquè. L’aventura és descobrir-lo i confiar en el tractament adequat.

Fem servir cookies, tant pròpies com de tercers, per poder oferir els nostres serveis i recollir informació estadística sobre la seva navegació. En continuar utilitzant aquesta web, està acceptant la instal·lació i l'ús de cookies.