• Trastorns reproductius i menstruals

Trastorns reproductius i menstruals

Utilitats de l'acupuntura

Ens hem de preguntar quina part del procés no funciona. No forcem res, estudiem els símptomes per veure on hem de donar suport al treball de l’organisme.

Per a la medicina tradicional xinesa, el cicle es divideix en dues parts. La primera comprèn el temps des de que comença el sagnat fins a l’ovulació. La segona part va des de l’ovulació fins a l’inici del sagnat o l’embaràs. Són dos processos ben diferenciats. Busquem entendre si hi ha algun punt feble en l’organisme relacionat amb la concepció tant en la dona com en l’home. De la dona tenim més dades: regularitat i durada del cicle menstrual; existència de coàguls en el sagnat o no, i la seva durada, la seva quantitat i el seu color. Són exemples de com treballem per valorar que fa el nostre cos. Tant en les dones com en els homes mirarem altres dades més genèriques: la qualitat de la son, la relació amb el cansament o la quantitat d’activitat física també son alguns exemples. Amb totes elles farem una valoració energètica i proposarem canvis en alguns hàbits, com l’alimentació o l’activitat física. L’aspecte primordial serà l’ús de les eines de la acupuntura, que és compatible amb qualsevol procés extern de tractament de la infertilitat.

Dins d’aquesta especialitat, podem ampliar la capacitat de l’acupuntura per tractar altres disfuncions tant de l’aparell reproductor femení com del masculí.

Fem servir cookies, tant pròpies com de tercers, per poder oferir els nostres serveis i recollir informació estadística sobre la seva navegació. En continuar utilitzant aquesta web, està acceptant la instal·lació i l'ús de cookies.