• Lesions esportives

Lesions esportives

Utilitats de l'acupuntura

Escurçar terminis sense provocar efectes secundaris. Es poden tractar els muscles, els tendons i els lligaments lesionats.

Si algú té pressa a recuperar-se d’una lesió, aquests són els propis esportistes. L’acupuntura centra una part dels seus èxits en el fet d’eliminar la lesió i en fer-ho ràpidament i sense provocar unes noves molèsties. Les immobilitzacions de les articulacions demanen una rehabilitació que allarga la incapacitat de tornar a l’activitat física. Intentem que no en calguin o que siguin les mínimes. Es tracta d’allò que anomenem un descans actiu.

Podríem elaborar una llarga llista amb els dolors que limiten la pràctica esportiva i que es poden tractar amb l’acupuntura. A continuació, us n’indiquem només uns quants, que han de servir com exemple de tot el que es pot tractar:

  • Molèsties del peu (fascitis plantar, neuroma de Morton, esquinços o síndrome del túnel tarsià).
  • Qualsevol tipus de contractura muscular. Es tracta amb rapidesa. Potser, el tractament de la síndrome piramidal és un dels més espectaculars pel que fa als resultats. L’agulla arriba amb facilitat allà on a la mà li costa més d’arribar.
  • Tendinopaties. També les tractem amb l’acupuntura. En el cas dels esquinços dels lligaments, ajudem a aconseguir una bona recuperació i no provoquem efectes secundaris.

Només voldria recordar-vos que jo també sóc esportista. Com a corredor de fons i ultrafons he sofert alguna d’aquestes lesions i conec el neguit que produeix el fet d’estar aturat sense poder entrenar. Escurçar terminis i assegurar una bona tornada a la pràctica esportiva és una part del tractament.

Fem servir cookies, tant pròpies com de tercers, per poder oferir els nostres serveis i recollir informació estadística sobre la seva navegació. En continuar utilitzant aquesta web, està acceptant la instal·lació i l'ús de cookies.