• Trastorns de la son

Trastorns de la son

Utilitats de l'acupuntura

L’experiència a la nostra consulta ens diu que és potser un dels primers senyals de desequilibri. No dormir bé, llevar-nos cansats o tenir somnis que ens esgoten són algunes de les maneres de dir el mateix: hi ha quelcom que no funciona.

Què hi ha més reparador que dormir com una soca, llevar-se descansat i amb les piles carregades? De fet, aquest és l’objectiu. En el cicle d’un dia, les hores que dormim és quan l’aspecte yang de l’organisme (l’energia) deixa de gastar per tornar a estar a punt. En els nens petits ho veiem clarament, passen de l’activitat al son com quan premem un interruptor.

Si les coses no van bé, sovint el primer senyal és el son. Tenint en compte el seu caràcter sanador, a l’acupuntura li donem molta importància. També alhora ens dóna molta informació perquè, quan algú no descansa bé, et pot explicar d’una manera detallada com ha estat la seva nit d’insomni. No tenim res més a fer que observar-nos, mirar el rellotge i sentir les campanades de l’església més propera. Sabem què ens va millor i que ens va pitjor si fem una cosa o una altra abans d’anar al llit. Amb tota aquesta informació, la medicina tradicional xinesa cercarà una ajuda.

I és que dormir malament és el principi del desequilibri. Refer quelcom tan bàsic com el son ha de ser l’objectiu primordial per gaudir d’una vidafeliç, tot entenent que estar bé és la manca de símptomes.

Fem servir cookies, tant pròpies com de tercers, per poder oferir els nostres serveis i recollir informació estadística sobre la seva navegació. En continuar utilitzant aquesta web, està acceptant la instal·lació i l'ús de cookies.