Aurículopuntura

Aurículopuntura

Com a acupuntor que soc he de reconèixer que quasi bé sempre porto un paquet d’agulles a la cartera.

Crec que això es diu deformació professional. Perquè ho faig? Imagino que és la mateixa actitud del que porta un munt de pastilles a la bossa… “Per si un cas”.

Quan vaig començar amb l’acupuntura una de les primeres tècniques que vaig conèixer va ser l’auriculoterapia. El millor és que ho vaig aprendre en un ¡¡curs per a massatgistes!! No per acupuntors. El que més em va sorprendre va ser la capacitat per disminuir el dolor i la senzillesa en la seva aplicació.

És una tècnica que va desenvolupar-se paral·lelament a Xina i a Europa. En diferents moments això si. A Europa un metge francès, Nogier, comença a estudiar les respostes que té l’organisme humà al estimular el pavelló auditiu. Apart del dolor, un dels primers estudis importants es van dedicar al tractament per la deshabituació d’addiccions con el tabac o les drogues. Destaca el seu efecte relaxant i d’eliminació del temut “mono”. Qui no ha vist a la orella del algun conegut uns petits esparadraps a l’orella?

Està clar que no porto les agulles a la cartera per ajudar al que fa dieta quan es troba davant d’una pastisseria. Per què ho faig llavors? Generalment per treure o disminuir dolors aguts. No fa molt, en un dels tallers que dono una alumna patia mal de queixals. Quan per fi es va animar a confessar-ho vaig poder eliminar-ho només amb 3 agulles. Queda clar que no vaig substituir la figura del dentista. Dilluns el primer que hauria de fer és visitar-lo. El que si vaig aconseguir és que deixes de patir i va continuar gaudint del seminari sense dolor. Una de les seves utilitats és aquesta, eliminar el dolor neuràlgic, del nervis com el de una ciàtica.

El dolor muscular és un altre exemple vàlid de com actuen les agulles a la orella. Ho he pogut comprovar sovint, tant a consulta com fora d’ella. La incomoda torticolis, que apareix quan algun dels muscles que suporten el coll es contractaran, és un bon exemple. Els que l’han patit ho coneixen: llevar-se del llit i no pots girar el coll. Pensar en que algú ha de tocar aquella zona, per molt bon massatgista que sigui, fa pànic. En canvi si que podem actuar amb llibertat des de l’orella. Reduint sensiblement el dolor o eliminant-lo del tot. Quan més agut més ràpida la resposta. Això ho podrem aplicar a qualsevol muscle del cos. Potser ara s’entén perquè sempre porto algunes agulles a la meva cartera.

+ articles / + artículos

Fem servir cookies, tant pròpies com de tercers, per poder oferir els nostres serveis i recollir informació estadística sobre la seva navegació. En continuar utilitzant aquesta web, està acceptant la instal·lació i l'ús de cookies.