La vida còmoda

La vida còmoda

Web nova, coses noves. I m’he decidit a posar un blog, amb el compromís de venir per aquí de tant en tant. A parlar de tres coses sobretot:

  • temes relacionats amb la salut per a tothom però amb una visió oriental.
  • aspectes més propis dels professionals de l’acupuntura.
  • coses que tenen a veure com veig i visc la meva vida i la del que m’envolten.

Comencem per aquí avui. El títol ja és tota una declaració d’intencions. La vida còmoda, la que tenim ara que no ho es tant. Aquest engany de vida amb confort però molt poc saludable i amb un preu alt. El preu el poso jo. És la resposta al que renuncio. : treballar més en contacte amb la terra? Menys hores per gaudir d’un altre ritme? Conèixer la procedència d’alguna cosa que menjo o tot rifar-ho a la industria alimentaria? La vida d’aquest dit, primer món.

Ho veig diàriament a la consulta. Consciència de que si seguim dins d’aquest model el primer que ho sent és la salut. Si parlem de menjar, aliments de cuina ràpida, buida i sense caliu. Fa uns quants anys podia ser capaç de dir quants cop havia anat a un restaurant en un mes, era una festa, un moment especial. Ara potser ens seria més senzill fer el recompte del dies dinats a casa. Avui mateix un article d’un diari parlava de l’increment de la venda de menjar precuinat (de qualitat, aquell que es veu el menjar en capses transparents) als supermercats i no dels productes frescs.

Així és la vida còmoda, el teu temps a canvi d’una “seguretat” que no ho es tant. Per que la crisi va demostrar-nos que res és segur, per sort.

El cost ja es palpa, quotidianament: malalties cada cop més rares i complexes. Intoleràncies alimentaries des de ben petits. Ningú és pregunta per què passa això? Ara quan es reserva una casa de colònies per una sortida d’escola com a apèndix ve el 3 nens celíacs, 2 que són intolerants a la lactosa, etc. Només és una pinzellada per començar a parlar de la meva visió de “La vida còmoda”. Potser vaig errat en les meves reflexions en veu alta.

 

+ articles / + artículos

Fem servir cookies, tant pròpies com de tercers, per poder oferir els nostres serveis i recollir informació estadística sobre la seva navegació. En continuar utilitzant aquesta web, està acceptant la instal·lació i l'ús de cookies.